“Небесна Сотня воїнів майдану”

“…Небесну Сотню прошу вшанувати,
Небесній Сотні дякувать до скону.
Це те найменше, що ми можемо віддати,
Щоб ви відчули, як вклоняємось до долу…”

У ці дні кожен із нас схиляє голову, щоб згадати подвиг людей, які загинули під час подій на майдані Незалежності в Києві в 2013 – 2014 роках. Згадуємо їх з сумом і болем. Вони пішли від нас, давши шанс змінити життя на краще.

Революція 2013-2014 років відбулася ціною понад ста життів. Небесна сотня стала прикладом самопожертви в ім’я вищих ідеалів, одним із яких була гідність. 

21 лютого 2023 року в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було розгорнуто бібліовітраж “Небесна Сотня воїнів майдану”. До бібліотеки завітали учні 2-Б класу ліцею №4. Бібліотекар розповіла присутнім  про події на майдані Незалежності в 2013 – 2014 роках. Також було  продемонстровано відео презентацію “Небесна Сотня білих журавлів”, приурочену до дня героїв Небесної Сотні”. 

Презентація дала можливість відновити хронологію подій, які відбувалися на майдані Незалежності в той час. Були продемонстровані відеосюжети та трагічні події того часу, пролунали патріотичні пісні і вірші. До уваги присутніх було зроблено презентацію розгорнутої книжкової полиці “Небесна Сотня – герої не вмирають”. Працівники бібліотеки запалили свічку пам’яті і вшанували героїв майдану хвилиною мовчання, адже їхній подвиг – це велика, жертовна любов до Бога, до своєї країни, до свого народу.

Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символ Свободи. Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. Гідність, свобода, відвага, єдність і честь стали одними з головних об’єднавчих цінностей Революції Гідності.

Відповідальна за проведення – Марковська О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top