Патріотична година “Український доброволець – взірець патріотизму”

14.03 – День українського добровольця. В цей день  ми вшановуємо добровольців – людей, які не були військовими за професією, але в критичний для держави момент без повісток чи примусу, добровільно «поставили на паузу» своє попереднє життя й взяли до рук зброю, щоб захистити країну.

В цей день, 14.03.2023 року на абонементі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели патріотичну годину “Український доброволець – взірець патріотизму”.
Розпочали захід із хвилини пам’яті українському добровольцю Дмитру Івановичу Коцюбайлу, з позивним «Да Вінчі», уроженцю села Задністрянське, нині Бурштинської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської області,, який 30 листопада 2021 року був удостоєний найвищої державної нагороди – звання Героя України із врученням «Золотої Зірки». Високе звання присвоєне Дмитрові Коцюбайлу «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» прижиттєво. На жаль, тиждень тому, 7 березня 2023 року легендарний комбат  1-го окремого механізованого батальйону «Вовки Да Вінчі», що перебуває у складі 67-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, загинув у запеклому бою під Бахмутом, у бою за Україну. Похований, після прощання в рідному селі, 10 березня 2023 року в Києві на Аскольдовій могилі. Людина-символ, людина-хоробрість, — Дмитро Коцюбайло,  велика втрата. Гинуть найкращі.

В цей день говорили також про добровольців нашої територіальної громади, які стали бійцями 102-ї бригади Сил Територіальної Оборони ЗСУ. Історія їх точно не забуде. Прізвища  багатьох добровольців  будуть вписані в підручники історії. це люди які пізнали смак волі і вневолі жити не будуть. вони можуть загинути, але на життя в неволі вже не погодяться ніколи. Низько вклоняємось і дякуємо всім хлопцям та дівчатам, які творили та творять історію нашої країни. Вони продовжують гідні традиції нашої нації у своїх подвигах та боротьбі.

Добровольчий рух – один з феноменів українського суспільства. Одна з наших суперсил. І 2014-й, і 2022-й рік показали, що воїни доброї волі в Україні – непоодинокі. У важкі моменти добровольці підтримали та посилили українську армію. У військо масово йшли найкращі. Люди, які мали досягнення та перспективи у цивільному житті, залишали бізнес і родини, наукові досягнення, успішну карʼєру в різних сферах і навіть своє життя в інших країнах та добровільно йшли на поле бою, щоб захистити Україну. Вони ризикували та ризикують життям заради нас. Чимало з них уже віддали свої життя.

Шана і памʼять – це найменше, чим можемо їм віддячити!

Цінувати Героїв-добровольців та забезпечити їх повноцінною державною підтримкою – це те найважливіше, що може зробити держава.

Учасниками заходу були і дві жінки ВПО з Мелітополя, рідні яких захищають Україну в цій російсько-української війни, як і добровольчих бригадах, так і в ЗСУ.

Захід доповнював однойменний відеоролик.

Відповідальна Кирста О.М.

Відео підготувала Зіняк М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top