Патріотичний майданчик “Івано-Франківськ – місто героїв”

        06.05.2022 року в бібліотеці-філії №13 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради з нагоди 360-річчя міста Івано-Франківська був проведений патріотичний майданчик “Івано-Франківськ – місто героїв”.

  Івано-Франківський край здавна славиться своїми героїчними синами та дочками. Він подарував Україні когорту видатних історичних постатей: Ярослава Осмомисла, Олексу Довбуша, Дмитра Вітовського, Степана Ленкавського, Степана Бандеру, Романа Шухевича, героїв Небесної сотні та мужніх захисників української землі в російсько-українській війні.

Це далеко неповний перелік героїв, які народилися чи проживали на теренах Івано-Франківщини. Всі вони присвятили своє життя боротьбі за свободу і незалежність нашої країни. Вдячні земляки спорудили на їх честь пам’ятники, їхніми іменами називають вулиці та відкривають музеї визвольної боротьби, про них пишуть книги.

 В Івано-Франківській територіальній громаді вийшла друком Книга Скорботи, Пам’яті і Шани України “Горять свічки на серці України”, “Борці за Незалежність України (1914-1952 рр., 2014-2021 рр.) та  інформаційно-довідкове видання “Івано-Франківськ – місто героїв”.

З кожної сторінки цих видань на нас дивляться герої різних часів та епох, але всі вони ніби промовляють: “Люди! Будьте пильні, ворог не спить, не дайте йому сплюндрувати нашу землю, збережіть неньку-Україну, за яку ми віддали своє життя.”

  З цими та іншими книгами про наших славних земляків, ви матимете змогу познайомитись в нашій бібліотеці в якій розгорнута книжкова виставка  “Мій рідний край, моя історія жива”.

   На жаль Книга Скорботи та Пам’яті не завершена. Ворог знову топче нашу святу землю, в боях гинуть наші мужні захисники, серед загиблих є і наші краяни, але ворогу не вдасться знищити бажання українців жити у своїй Богом даній незалежній державі. Ми переможемо. Слава Україні!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top