“Поезія – це діамант величиною в слово”

“ Поезія – слово…
Поезія – це пісня
Поезія – це вільна душа
Де серце розкриле
Там душа провісна
У віршах безсмертя ”
Д.Тернівський

У житті все починається з чогось: річечка з струмочка, дерево з із коріння. Так і входить в наше життя з дитинства і залишається  з нами до кінця. Кожний знаходить в ній, щось своє, близьке і зрозуміле. Духовно бідною залишається та людина, якій байдуже поетичне слово.

Поезія – це океан барв та відчуттів, що сплітаються у шаленому ритмі та дарують емоції, формують світогляд та вчать любові. Кожне слово – зброя, яку необхідно правильно використовувати. День поезії – це день словесної чуттєвості й довершеного вміння кількома словами висловити невисловлюване. Щорічно, 21 березня за ініціативою ЮНЕСКО святкують Всесвітній день поезії. Віддавна саме поезія найпершою реагувала на всі події, які змінювали хід історії життя людини, саме вірші у часі війни першими лунали з фронту, сповнені ран. І лише потім усе це підхоплювала проза.

З нагоди такого чудового  дня поезії у бібліотеці філії №10 (с.Вовчинець, вул. Вовчинецька, 35) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулась літературна веселка поезій. Також бібліотекою представлено книжково – літературну поличку  яка знайомить відвідувачів книгозбірні  з ліричними сонетами В. Шекспіра, та Ф. Петрарки, В. Симоненка, В. Стуса, Л. Костенко, Б. Олійника, П. Тичини, які вражають своєю романтичною схвильованістю та щедрістю почуттів, тонкою проникливою лірикою.

Відповідальна за проведення Мигович У.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top