Поетичне віконце “Співачка смерекового краю”

29.03.2021 року протягом дня у рамках тижня дитячого читання у бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька,100) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було проведено поетичне віконце “Співачка смерекового краю” з нагоди 140-річчя Марійки Підгірянки.

Твори Марійки Підгірянки створені з любов’ю для дітей. Вони надзвичайно тонко поєднують материнську мудрість та педагогічний талант авторки. Всі кому потрібна корисна порада, та цікавий погляд на виховання можуть звернутися до цієї невичерпної скарбнички поетичних знань. Співаночки, віршики, загадки, казки та оповідання – усе це та багато іншого ви можете знайти у книгах Марії Омелянівни Ленерт-Домбровської, завітавши до нашої книгозбірні після закінчення карантину.

А тим часом молодші читачі взяли участь у нашому заході дистанційно. Вони ознайомлювалися із біографією поетеси, її творами, розгадували кросворд, складений за загадками Марійки Підгірянки. Найактивніші учасники зачитали вірші ювілярки: Петрик Аліна, 8 років — вірші “Молитва дітей”, “Мати”; Дуда Сергій, 8 років — вірш “Дідусь”; Дидич Ростислав, 9 років — вірш “Діти і ластівка”. До заходу була підготовлена відеопрезентація.

Відповідальна за проведення: Тріщук Є.Р., презентацію готувала Козак-Дидич М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top