Поетичні візерунки “Україно моя, вишиванко, я без тебе, як день без світанку”

У культурі кожного народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками. “Вишиванка – це кров нації, це наші прадавні письмена, обереги, сила пам’яті і візитна картка України. Вишиванка – це любов”
А.Рудницька

Щороку, у третій четвер травня, в Україні відзначають День вишиванки.
У всьому світі українці в цей день намагаються надіти вишитий український одяг, щоб продемонструвати свою приналежність до віковічної української культурної спадщини.

Вишиванка – це національна сорочка, яка залишається популярною в будь-які часи, це особливий одяг, який має бути в кожного українця.

Вишиванки одягають також наші військові, вважаючи, що це є своєрідна вишита броня і захист.

Ще напередодні Дня вишиванки в бібліотеку-філію №13 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради завітали учні 3-го класу Хриплинської гімназії разом з своєю вчителькою – Батерук Іриною Петрівною.
Саме в цей день відправляли передачу нашим захисникам і дітки також мали змогу долучитись до цієї благодійної акції. Кожен з них намалював малюнок і написав теплі побажання нашим мужнім воїнам.

Завідувачка бібліотеки розповіла дітям про історію свята вишиванки, яке наближалося та запропонувала їм розмалювати та прикрасити  сорочки, виготовлені з паперу. Діти також зацікавилися книгами, які були представлені на виставці “Вишивана моя Україна”.
Радісні, щасливі та окрилені, що зробили добру справу, діти пообіцяли ще не раз прийти до бібліотеки.

Відповідальна: Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top