Посвята українській Матері “Наймиліша, найрідніша, найсвятіша – символ добра на Землі”

І сняться часто зорі голубі,
І мама на порозі біля хати.
За все що маю, мамо, дякую Тобі.
За все що маю і що буду мати!

Щороку в другу неділю травня українці відзначають свято Матері.

Кожна людина, кожний народ має свої святині. До таких великих святощів ми, українці, відносимо, перш за все, любов до Матері, до тієї, яка дала нам життя, яка нас виплекала, виростила й виховала. Усі клопоти, більша частина праці у вихованні дитини — усе на плечах Матері… Вона для добра своїх дітей віддає все: працю, сльози, здоров’я, життя… Серця свого не жаліє для дитини, для її добра.

14 травня 2017 р. о 15:00 в читальному залі ЦБ (вул.П.Орлика, 5) відбувся захід – посвята українській Матері “Наймиліша, найрідніша, найсвятіша – символ добра на Землі”.  На захід завітали голова обласного Союзу Українок Уляна Шведюк, голова міського Союзу Українок Раїса Романюк, членкині Івано-Франківського міського осередку “Союз Українок” імені О. Дучимінської та користувачі бібліотеки. Святкування пройшло в затишній камерній обстановці за філіжанкою кави. Ведучі заходу Валентина Часник і Зоряна Петрик розповідали про історію виникнення свята Матері, традиції святкування в різних країнах. В ході заходу Валентина Часник зауважила: “Серед розмаїття материнських доль є особлива доля – бути Мамою Героя. І тільки їм самим відомо, скільки мечів болю пронизує серце, скільки пролито сліз, скільки безсонних ночей за плечима…”.

Гостей свята прийшли привітати діти: декламували вірші, співали пісні, вручили гостям свята квіти. Також вони порадували присутніх конкурсом дитячого малюнка “Моя Матуся найкраща”. Авторськими віршами привітали Матерів Ірина Тарновецька-Мороз і Богдан Кирста.

До заходу працівники бібліотеки підготували ексклюзивну відео-підбірку “Благословенна бути Мамою”. Привернула увагу користувачів оригінальна виставка-інсталяція “Усе починається з Мами”.

Провідний бібліотекар читального залу Надія Каретнікова провела тематичний огляд літератури “Мамо, ти для мене цілий світ”.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top