Посиденьки в бібліотеці з Василем Бабієм “Засіваємо словом на Василія”

А що другий празник – Святого Василя, радуйся!
Ой радуйся, земле, Син Божий народився!

Посиденьки в бібліотеці “Засіваємо словом на Василія” 14 січня 2022 року працівники бібліотеки-філії №3 (вул. Г. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відзначили день пам’яті святого Василія Великого.

За народною традицією на Василя до хати першим мав зайти чоловік. Тому ми запросили до бібліотеки-філії №3 письменника, краєзнавця, Василя Бабія. 

За щасливим збігом обставин, Василь Іванович живе на вулиці Гната Хоткевича, де розташована наша бібліотека, тому ми з особливою приємністю запросили його як доброго сусіда).

Говорили про різне: про багатогранний талант автора та тематичне розмаїття його творів, про те, що було визначальним в його письменницькій долі. Про місце сили – рідне село Серафинці на Городенківщині, яке Василь Бабій називає Покутськими Афінами. А ще про подорожі, які є важливою і невід’ємною частиною життя письменника; футбол, який вже десятки років допомагає підтримувати фізичну форму і творчо надихає. І навіть про те, який персонаж має обдаровувати в новорічну ніч українських дітей, аби вони не залишились без подарунків. 

Розлоге інтерв’ю з Василем Бабієм ви можете прослухати на нашому ютуб каналі за посиланням:

У теплій компанії ми мали невимушену і надзвичайно змістовну розмову  з прикарпатським майстром слова Василем Бабієм. Сподіваємося, що святий Василь, як патрон нашого заходу та ангел охоронець нашого гостя, також був присутній. 

Відповідальні: працівники бібліотеки-філії №3.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top