Презентація творчого доробку поетеси та художниці Ірини Тарновецької-Мороз

Стань світлом! Сонцем стань!
І темрява відступить!
Лиш силою любові змінимо цей світ.
Лише вона –  наш порятунок.
( Ірина Тарновецька-Мороз)

Уже традиційними стали літературні вітальні, які проводяться з творчими особистостями – письменниками, поетами, краєзнавцями, кожного четверга з 31 березня 2022 року  у  Івано-Франківську, в рамках  проекту “Бібліотека в дії”. Заходи проводились за організації абонементу ЦМБ в мистецькому просторі “Підземний Перехід Ваґабундо”.

З 2  квітня 2022 року, ми поміняли локацію, і тепер літературна вітальня  проводиться  в читальній залі ЦМБ, за організації абонементу ЦМБ.  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради.  
Отже, в четвер, 2 травня 2022 року о 15:00,  в читальній залі ЦБ, в рамках літературної вітальні проекту “Бібліотека в дії” відбулася презентація творчого доробку поетеси та художниці Ірини Тарновецької-Мороз.

Модераторка зустрічі, завідувачка відділом обслуговування ЦМБ Кирста О.М., привітавши присутніх  зі світлим святом Вознесіння Господнього, побажала всім миру  і гармонії в душі, здоров’я, міцності духу і Божого благословення на всі добрі справи в цей нелегкий для нашої країни час.
Глибоко перейнявшись  світлим поетичним словом Ірини Тарновецької-Мороз,  модераторка представила  присутнім  авторку та її ліричних героїнь. Цитуючи слова членкині НСПУ, Ганни Дорошенко, вона слушно зауважила: «Прочитавши поезії цієї неординарної авторки, я їй повірила. Повірила її любові до Бога, до життя, до кожного з нас. І любов ця не декларативна, а справжня – щира і чиста, і вистачить її, аби бодай на йоту вдосконалити цей світ, захистити його від бруду і зла». І це справді так. Про це говорили всі виступаючі на заході, надихнувшись щирим, променистим словом авторки.

Найбільша цінність поезії пані Ірини – позитив, радість і світло, яке вона дарує читачам, – зазначила у своєму привітальному слові. Поетична душа цієї надзвичайно талановитої жінки завжди сповнена любов’ю до людини і навколишнього світу.
Як зізналася сама пані Ірина, вона вперше відкрила для себе світ книги в бібліотеці, а саме, в Центральній міській дитячій бібліотеці  по вул. С. Бандери. «Поезія прийшла до мене несподівано, коли я готувала виставку малюнків, – розповідає поетеса. – Тоді зрозуміла, що картини, намальовані на полотні, можу відтворити ще й словом. Згодом поезія стала для мене цілком самостійним засобом самовираження та відтворення внутрішнього світу». Модераторка коротко ознайомила присутніх з біографією мисткині, підкресливши, що вона закінчила художньо – графічний факультет Івано-Франківського педагогічного інституту ім. В. Стефаника. Була учасницею 3-х виставок: у 2001році організувала і була учасницею виставки  творчих робіт працівників Івано-Франківської міської ради, у 2003 і 2005 роках мала персональні виставки. Брала участь у  міжнародних художніх пленерах; Івано-Франківськ Веспрем(Угорщина), Івано-Франківськ Созопол (Болгарія), Івано-Франківськ Болехів, У 2007 році вийшла її поетична збірка « Кольорові сни», у 2020 році «Танець Життя». На слова і музику Ірини Тарновецької- Мороз записано пісні: «Ангел»,  «Майдан»,  «Стань світлом», «Зима», «Танець життя», «Сон», «Місто моє».
Учасники клубів “Радість спілкування” і “Клубу Золотого віку”  не поскупились на приємні для авторки привітальні слова. Щирі слова подяки і вдячності звучали від  присутніх в залі: Ольги  Декан – подруги авторки, викладачки медакадемії, вчительки української мови та літератури, знаної вишивальниці, Оксани Вовк – директорки МЦБС, учасників клубу “Люди золотого віку”: Івана  Кухаря – альпініста-рятувальника, фотографа-любителя, Мирона Левицького – заслуженого працівника Культури України, який один з перших  організовував виставки пані Ірини,  Христини Токовенко,однієї з перших учасників  клубу “Радість спілкування” і “Клубу Золотого віку”.
До добрих і щирих слів привітань долучилися і ВПО – Любов Вагуріна з  Луганщини, Валентина – Харкова,
Захід відбувся для ВПО, а  також для всіх шанувальників  творчості  Ірини Тарновецької-Мороз  і надовго запам’ятається всім,  своєю  енергетикою, харизмою авторки, душевністю і щирістю спілкування.
Чекаємо вас кожного четверга о 15:00 в  читальній залі  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради.  Працівники ЦМБ завжди раді зустрічі з вами.
Захід і інформацію підготувала – завідувачка відділом обслуговування ЦМБ: Кирста О.М

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top