Прес-тур “По рідному місту з новими та забутими історійками”

27.09. 2018 р. в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька,100) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради протягом дня проходив заочний прес-тур “По рідному місту з новими та забутими історійками” в рамках обласної акції “Бібліотеки пропонують відвідати”, до Дня туризму.

Своєрідну екскурсію окремими місцями та подіями Івано-Франківська організували працівники книгозбірні за допомогою місцевої періодики. Як дорослі так і діти мандрували вулицями, по яких мав би їхати трамвай на початку ХХ ст., шукали місця, де колись знаходилися святині різних конфесій. Присутні почули цікавинки про існуючі пам’ятники міста і приміських сіл, отримали порцію інформації про мармулядову пожежу, кам’яницю за копійки, про походження родини Потоцьких, про стародавні дерева в межах міста (як пам’ятки природи). Бажаючі знаходили розбіжності між поштівками (з колекцій З. Жеребецького, В. Шулепіна) і сучасними світлинами краєвидів міста.

Під час прес-туру бібліотекар здійснювала для відвідувачів перегляд статей І.Бондарева, В.Бодака, О.Бучик, М.Головатого та ін. з газети “Репортер”, тижневика “Західний кур’єр”, часопису “Нова зоря” (прес-пап’є рубрик за останні 10 років: “Краєзнавство”,“Слідами старого Станиславова”, “Легенди Станиславова”, “Історія рідного міста” та ін, ).
Відповідальна Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top