«Під зорею Квітки»

4. 04. 2018 р. о 13.00 в бібліотеці –філії №13 (с. Хриплин, вул.Берегова, 4 в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради мистецькою інформиною вшановували пам’ять неперевершеної американської співачки українського походження Квітки Цісик.

Творчість Квітки не перестає дивувати, кожного разу вона відкривається по-новому. У ній ліричність та емоційність, глибина і проникливість, життєва мудрість, якась первісна гармонія і спокій. Її голос звучить плавно, без напруги і надмірності, але в ньому повно життєвої сили і крику душі. Навіть весела пісня у неї звучить тужливо та сумно…

Діти уважно слухали розповідь бібліотекаря про життєвий та творчий шлях співачки, а про дитинство та юність оповіла учениця 7-го класу Петрів Тетяна. Деякі діти вперше почули про Квітку Цісик – вони з цікавістю розглядали фотографії та газетні матеріали, представлені на тематичній викладці «Незабутня Квітка України».
А коли ввімкнули відеозапис з її піснями, то в однієї дівчинки на очах були сльози. Особливо розчулила дітей пісня на слова Б. Лепкого «Журавлі»-це була остання пісня записана Квіткою, згодом вона стала символом трагічної долі самої співачки. Голос Квітки повернувся на батьківщину її предків, її імям названо вулицю у Львові та створено музей присвячений її таланту. А на батьківщині її батька, в селі Ліски Коломийського району, кожного року проходять музичні фестивалі в її честь.
Відповідальна за проведення заходу Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top