Репортаж з книжкової полиці “Пам’ять серця”

“Народе мій! В вулканні дні,
Коли гримлять дороги Сходу,
Знайди свій пульс у цій борні,
Звитяжно вибори Свободу!”
(О. Квітневий. Німеччина, 1943 р.)

Цими поетичними рядками автор звертається до свого народу в грізні роки ІІ Світової війни, закликаючи до боротьби за свободу і незалежність нашої Батьківщини. Ці слова і нині актуальні для українського народу, в час, коли відбуваються бої за Соборність на Східних рубежах нашої держави.

В переддень святкування 79-річниці створення Української Повстанської Армії, працівники краєзнавчого відділу ЦБ (вул. І. Мазепи, 1) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 12.10.2021 року для своїх користувачів організували репортаж з книжкової полиці “Пам’ять серця”. Привертаючи їхню увагу до літератури, яка висвітлює події національно-визвольної боротьби, бібліотекарі намагаються ще і ще раз донести ті приклади героїзму і самопожертви вояків у боротьбі за самостійну Соборну Україну.

А для учнів 10-П класу (керівник Уляна Фущич) та 10-І класу (керівник Олександра Владика) Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської ОДА організували екскурсію в музей визвольної боротьби Прикарпатського краю ім. Степана Бандери. Тут вони мали змогу більш детально ознайомитись із буремними сторінками нашої історії. Також інтерактивною інсценівкою до них промовляли учасники аматорської театр-студії “Жива історія”, керівником і режисером якої є бібліотекар краєзнавчого відділу ЦБ, Тетяна Приймачук, науковий керівник даного колективу провідний науковий співробітник музею – Петро Ганцюк та учасник організації “Незламна Нація” – Андрій Дожджанюк.

Матеріал підготували працівники відділу краєзнавства ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top