“Усі ми під святим Покровом”

14 жовтня всі християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. І водночас відзначається День українського козацтва. Ця дата є визначною, яка символізує багаті і славні традиції українського народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців на всіх етапах її багатовікової історії. Цей день-данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності. Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів. Свято Покрови Пресвятої Богородиці є символом материнського піклування про український народ.  Багаторазово предки довіряли себе опіці Богоматері. День українського козацтва сьогодні можуть святкувати справжні козаки, оскільки відродження козацтва стало невід’ємною частиною розвитку незалежної України.

13 жовтня 2021 р. у бібліотеці-філії №10 (с. Вовчинець, вул. Вовчинецька, 35) МЦБС Департаменту Івано-Франківської міської ради з нагоди такого величного свята розгорнута книжкова виставка “Усі ми під святим Покровом”.

Вшановуємо наших Героїв, які віддали своє життя за Україну, дякуємо всім тим, хто повернувся і сьогодні захищає рідну землю на Сході нашої держави. Література, представлена на виставці популяризує і  висвітлює матеріали про історичне минуле та героїчне сьогодення України  присвячений даний захід.

Книги підкреслюють, що ми маємо свою історію, яка починається не одне тисячоліття тому. Маємо новітню історію, починаючи від часів княжих, козаччини, визвольних змагань впродовж минулого століття. Адже, кожен українець від народження повинен досконало знати історію свого народу і своєї держави. Тож, берім свою долю в свої руки і навчаймо своїх дітей, щоб вони ввібрали в себе все духовне багатство нашого народу.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top