“Хай козацька мудрість воскреса щоднини”

13 жовтня 2021 року у бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи, 11а) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської Міської Ради з учнями 4А класу ЗОШ №4 проведено подорож у світ мужності “Хай козацька мудрість воскреса щоднини”.

Збройні сили України своїми славними традиціями зобов’язані козацтву, тому саме 14 жовтня на День українського козацтва і відзначається День захисників і захисниць України. Цікаво, що це святкування збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, тому що з давніх давен Богородиця  є покровителькою українського козацтва. До уваги дітей бібліотекар запропонувала переглянути цікаве і пізнавальне відео “Дітям про козаків”.

На захід були запрошені гості: ветеран полку Азов, учасник АТО Ігор Панчишин ознайомив учнів з бойовою екіпіровкою і озброєнням воїнів АТО, парамедик Альбина Зобків розповіла дітям  про основи надання першої долікарської допомоги на полі бою. Учні з цікавістю слухали, вивчали і практикувались у всьому. Запрошені гості допомогли визначити найсміливіших , найспортивніших і найкмітливіших майбутніх захисників України. 

Діти здійснили цікаву подорож у світ чоловічої сили, мужності і майстерності і прийняли дуже активну участь, тим самим показали , що вони – гідні нащадки славного козацького роду. Лунали пісні і слова подяки всім тим, хто носить військову форму, і низький уклін усім воїнам, які сьогодні стоять на варті незалежності нашої держави.

До уваги читачів була презентована книжково-ілюстративна викладка “Хай козацька мудрість воскреса щоднини.”

Відповідальна за проведення Таргоніна В.Ю.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top