Репортер площина: “Символ прагнень українців до незалежності – ЗУНР”

02.11. 2021 року в бібліотеці-філії №4 (вул. Є.Коновальця, 132 а) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  працівники бібліотеки підготували і оформили тематичну виставку літератури “ЗУНР: виникнення, історична доля”, присвячену  ЗУНР. 

День 1 листопада – був, є і залишається в нашому житті однією з найбільших подій української історії. Саме тоді, 1 листопада 1918 року на стародавній ратуші Львова вперше замайорів національний жовто-блакитний стяг і після шести століть іноземного поневолення західноукраїнських земель  виникла Національна українська держава , яка на основі Тимчасової Конституції стала іменувати себе Західноукраїнською Народною Республікою.  

На  книжковій виставці представлені книги з історії  народження держави ЗУНР,  в  яких розповідається про важкий і тернистий шлях, що пройшла Україна та яка гірка доля впала на плечі українського народу.

Гаврилів Б., Миронюк  І. Історичні постаті Івано-Франківщини. – Івано-Франківськ: Лілея – НВ, 2010.-144с.

Гаврилів Б., Косило М. Столиця ЗУНР в Станіславові(1919р.). Історично – краєзнавче ілюстроване видання. – Івано-Франківськ: Місто НВ, 2018.-152с.

Гунчак Т. Україна: перша половина ХХ століття:Нариси політичної  історії. – К.:Либідь, 1993. – 288с.: іл..

Відповідальна: Лесик Л. А.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top