Історична онлайн-довідка “Івано-Франківськ – столиця ЗУНР”

1 листопада 1918 року є символічним у пам’яті українців. Цього дня українська нація довела, що вона сильна, а листопадовий чин – це незворотній початок великої незалежності та перемоги. Саме 1 листопада 1918 року українці Галичини взяли владу в свої руки і почали творити незалежну державу ЗУНР. Уряд ЗУНР переїхав в кінці грудня 1918 року до Станіславова (тепер Івано-Франківська) З 1 січня до травня 1919 року місто було столицею ЗУНР.

До цієї дати у бібліотеці-філії №7 (вул. Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, 02.11.2021 року підготували історичну онлайн-довідку “Івано-Франківськ – столиця ЗУНР” (до Дня державності на західноукраїнських землях).

Дізнатися більше про той буремний час допоможуть книги представлені на виставці “На скрижалях нашої історії”. Виставка розгорнута у бібліотеці в рамках історичної довідки. Книги на виставці знайомлять з історією ЗУНР, з постатями героїв, що стали бойовим прикладом, джерелом національної традиції для майбутніх поколінь. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати історію нашого народу.

Відповідальна: Федишин В.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top