Ретро-погляд: “Незабутній листопад”

1 листопада є вікопам’ятною датою в історії українського народу. Це є одна із найсвітліших дат українського державотворення в ХХ столітті. З нагоди цієї дати, 02.11.2021 року в бібліотеці-філії №8 (вул. Блавацького,1) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради бібліотекарка підготувала ретро-погляд “Незабутній листопад”.

1 листопада – був, є і залишається в нашому житті однією з найбільших подій української історії. Саме 1 листопада 1918 року на стародавній ратуша Львова вперше замайорів національний жовто-блакитний стяг і після шести століть іноземного поневолення західноукраїнських земель виникла національна українська держава, яка на основі Тимчасової Конституції стала  іменувати себе ЗУНР. Кожна епоха народжує нових героїв готових до самопожертви. Кожен крок нашого національного визвольного руху скроплений кров’ю молодих людей – цвіту нації, подвиги яких назавжди у наших серцях.

Також бібліотекарка підготувала виставку-спогад “У боротьбі за українську ідею”.  На виставці представлені видання, що висвітлюють історію Західної України у революційні часи, події ЗУНР як складову частину боротьби всього українського народу.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top