Розколяда в бібліотеці або підбиваємо підсумки вражень від святкової містерії “РІЗДВЯНО-НОВОРІЧНА ФЕЄРІЯ”

З 2 по 20 січня 2020 року на абонементі ЦМБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради користувачі та бібліотекарі поринули в таємничий світ святкової містерії “РІЗДВЯНО-НОВОРІЧНА ФЕЄРІЯ” .

З перших днів Нового 2020 року відвідувачі бібліотеки потрапили в різдвяно-новорічну казку, створену фантазіями бібліотекарів та творчою уявою активістів (волонтерів) бібліотеки: Ярослава Туріва, Ані Януш, Марійки Зіняк (яка пізніше і стала працівником бібліотеки).



Магію неперевершених святкових композицій підсилила виставка-диптих “Магія різдвяно-новорічних свят” + “Під сяйвом Вифлеємської зорі”, а також традиційна щорічна акція передачі пластунами бібліотеці Вифлеємського вогню “Вифлеємський вогонь миру  мир у кожен дім”. Дякуємо пластовій спільноті, які допомогли відчути тепло Вифлеємського вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа, кожному християнину, хто завітав в нашу бібліотеку з 24.12 до 06.01.2020. Щиро сподіваємось, що нам вдалося донести світло зорі, що засіяла над Вифлеємським вертепом до кожного людського серця, яке прагнуло тепла та любові,
до всіх, кому у наш складний та неспокійний час потрібна допомога.

А вже 11.01.2020 представники абонементу ЦМБ брали участь у незабутній рекордній різдвяній ході: 660 Вифлеємських зірок зібрали в одному місці. Із великою гордістю із своєю власноручно виготовленою разом із активістами Вифлеємською зіркою, бібліотекарі в чудовій компанії таких же прекрасних різдвяних зірок крокували в колоні бібліотекарів МЦБС. І що не кажіть, а емоції від такої ходи запам’ятаються надовго.

Та дивовижні події цього дня тільки починалися. Справжню Різдвяну Феєрію  святкове дійство з усіма найяскравішими обрядами, традиціями, атрибутами і героями українських різдвяно-новорічних святкувань влаштували на абонементі ЦБ учасники Різдвяного Вертепу з дитячо  юнацького клубу “Прометей” (керівник  Христина Микицей). Чудове сценічне дійство, колядки та сценки із героями Вертепу та, звичайно ж, смертю та нечистою силою, яку проганяє добро, створили надзвичайно духовну атмосферу і для працівників, і для користувачів бібліотеки, і для учасників поетичних читань: читаємо Симоненка, що цього дня зібрались в приміщенні абонементу.


.
Так уже повелося в нас з давніх- давен, що найочікуваніший День народження на землі  Різдво, а також Водохрестя супроводжуються найкращими піснями  колядками та щедрівками. Тож, в ці святкові січневі дні, на абонементі ЦМБ звучали ці величальні пісні, присвячені Спасителю і радості, яка прийшла на землю разом з його появою. Колядували, маланкували, засівали, кропили (перед тим як забрати) Дідуха святою Йорданською водою, бажаючи добра, радості і в здоров’ї діждати року Нового та наступного Різдва.

Дай вам, Боже, радість мати,
Долі кращої зазнати.
Не сваритись, не грішити,
У любові й згоді жити!…

Відповідальні за організацію святкового дійства в бібліотеці Кирста О.М., Зіняк М.В., Данилів Л.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top