“Свіча Голокосту не згасне”

26 січня 2018 р. в бібліотеці-філії №5 (вул.Галицька,100) протягом дня відвідувачі ознайомлювалися і пригадували інформацію, викладену на тематичній  полиці “Свіча Голокосту не згасне”.

Голокост — з англійської означає спалювання, знищення всього живого. 27 січня —  день пам’яті  жертв антиєврейського терору  расистського змісту, що впроваджувався Третім рейхом у Німеччині в 1933-1945 рр. Під час депортацій, масових знищень, в концентраційних таборах загинуло 6 млн євреїв. Найбільшими з “фабрик смерті” були нацистські табори: Освенцім, Майданек, Бухенвальд, Заксенгаузен, Треблінка та ін.

Тематична полиця оформлена світлинами  та газетними публікаціями з “Голосу України”( експозиції виставки, присвячені трагедії Бабиного Яру в Національному музеї історії України),  та романом-документом А.Кузнецова “Бабин Яр”. Бібліотекар ознайомлювала користувачів   з посібниками і довідниками з всесвітньої історії, в яких згадується тема голокосту. Вона не оминула історичної постаті в історії України  — Митрополита Андрея Шептицького, який врятував багато євреїв і якого називають  праведником світу.

Про жертви  голокосту, репресій потрібно нагадувати, особливо молодому поколінню, щоб  жахливі сторінки історії не  повторювались знову.

Відповідальна Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top