“Скорботна свічка пам’яті святої”

Напередодні дня героїв Крут, у бібліотеці-філії №10 (села Вовчинець) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулась хвилина пам’яті, а також читачкою нашої бібліотеки був зачитаний вірш про події того часу.

Подвиг 300 юнаків засвідчив, що в Україні є люди, для яких рідний край понад усе. Адже юнаки, які пожертвували своїм життям заради України, стали легендою для наступних поколінь борців за незалежність.

Бій  під Крутами – героїчна мить на сторінках українського державотворення й водночас трагічна подія. Вона знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення права жити на власній землі та святого обов’язку  – боронити її. Визначально, що  ця жертовна любов зародилась в серцях молодих людей-українського студенства. Факел героїзму запалений студентами 29 січня 1918 року під Крутами й надалі горить і буде горіти в серцях майбутніх поколінь. Символ героїзму та відданості нашого юнацтва, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя. і символ національної трагедії. Вони  є прикладом для молоді, вони герої і в нашій пам’яті залишаться вічно. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут!

Також до уваги відвідувачів була представлена книжкова викладка літератури, яка розповідає про ці трагічні сторінки історії.

Україна пишається молодими героями. Пам’ять про них, як і та велична слава за яку вони боролися – невмируща. Вічна їм слава.

Відповідальна за проведення Мигович У.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top