“Співець України – безсмертний Кобзар”

Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково:щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим неповторним.Тарас Григорович Шевченко- велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштував свою ліру Кобзар,тому й оживало в його полум’яному слові все те,що таїлось в глибині душі народу.Як весна оновлює природу,так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі,закликає бути чесними і милосердними,щиро любити свій народ,свою Україну.

07.03.2023 року в бібліотеці-філії №1 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся захід “Співець України – безсмертний Кобзар” до вшанування пам’яті Т.Г.Шевченка.

З вступним словом  літературного портрета славетного Кобзаря виступила Наталія Володимирівна Волошин зазначила, що  всюди, де лишень живуть українці, у своїх прадідівських оселях чи оселі поза своїми землями, згадують  у березні свого пророка… Вірші Великого Генія українського народу повинен знати кожен, адже «Кобзар» – це друга Біблія для українців. Зачитувались цікаві маловідомі факти про життя поета, проведено конкурс по творчості письменника. Учасники заходу брали участь у декламуванні віршів: Бедзюк Вікторія, Зарічний Антон, Кривенко Володимир, Василюк Олена.

В кінці заходу  бібліотекарі подякували всім присутнім , наголосивши що актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднує всіх українців навколо безсмертного «Кобзаря».

Відповідальні за захід: працівники бібліотеки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top