Урок мужності «Героїв країна – моя Україна»

14 жовтня – визначна дата, яка символізує багаті і славні традиції українського народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців на всіх етапах її багатовікової історії. В цей день українці відмічають одразу чотири свята: Покрови Божої Матері, 530 років від заснування українського козацтва, 80 річницю створення УПА і молоде свято, яке започатковане в 2014 році – День захисника і захисниць України. 

З метою виховати повагу до історичного минулого своєї держави, до українських захисників, формувати почуття патріотизму, національної свідомості 13.10.2022 року в бібліотеці-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради. був проведений урок мужності «Героїв країна – моя Україна».

Бібліотекарка розповіла, що 14 жовтня, є прекрасна нагода зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, висловити вдячність героям сьогодення – українським солдатам, які боронять державу від російських окупантів.

Цьогоріч виповнюється 80 років з часу створення Української Повстанської Армії З цієї нагоди в нашій бібліотеці експонується книжкова виставка «УПА: лики мужності та героїзму.  На ній представлені документи та спогади учасників національно-визвольної боротьби українського народу, які висвітлюють захопливу і трагічну сторінку історії визвольних змагань за незалежність нашої Батьківщини. Особливе місце на виставці посідають книжки багатотомного видання «Літопис Української Повстанської Армії».

Україна пишається своїми патріотами, пам’ять про них навіки залишиться в наших серцях.

Нехай щира любов до України, народна повага і підтримка надають всім захисникам нашої держави сил у благородній справі служіння Батьківщині, встановлення миру та спокою на рідній землі.

Відповідальні працівники бібліотеки-філії №6.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top