“Благословенна та держава, що має відданих синів”

Цьогоріч виповнюється 80 років з часу створення Української Повстанської Армії (УПА). 

З цієї нагоди, 13 жовтня 2022 року у бібліотеці-філії №8 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради бібліотекарка підготувала для своїх користувачів історичний віраж «Благословенна та держава, що має відданих синів».

Спершу бібліотекарка пригадала користувачам історію виникнення та значення діяльності УПА. Вона наголосила, що доля УПА – одна з найтрагічніших сторінок в історії народу України, а вона вела справедливу визвольну боротьбу проти двох найжорстокіших трагічних режимів світу, що УПА боролась за Українську Самостійну Соборну державу і за те, щоб кожна нація жила вільним життям у своїй власній, самостійній державі. Цій славетній даті була присвячена також ілюстративна книжкова виставка «Пам’ятай! Ти нащадок своїх героїв!».

Ми закликаємо вас сьогодні згадати у наших молитвах усіх  Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинних убитих згортує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top