Участь в патріотичній акції  до відзначення 110-ї річниці Дня Першої Пластової Присяги

«Присягаю своєю честю, що робитиму все,
що в моїх силах, щоб бути вірним Богові та Україні,
допомагати іншим, слухатись пластового проводу
і жити за Пластовим Законом»…

Так звучать слова  ПЛАСТОВОЇ ПРИСЯГИ.
12 квітня 2022 року –  рівно 110 років від ДНЯ ПЕРШОЇ ПЛАСТОВОЇ ПРИСЯГИ, який вважається і Днем народження Пласту.
День Першої Пластової Присяги – одна з найважливіших акцій пластового року.
Цьогоріч, у вівторок, 12 квітня, до святкування цієї акції в Івано-Франківську у пластовій домівці Павлика, 10, в рамках партнерської співпраці, долучилися  і працівники абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради.

Історія підготувала для Пласту чимало складних життєвих іспитів, проте українські скаути з гідністю їх складають і сьогодні.
В умовах війни це дуже особливий день тому, що пластуни є в ЗСУ, територіальній обороні, волонтерять і жоден з них не порушив свою присягу.
Святкування пройшло камерно, без лишніх урочистостей.
Представники юнацтва (11-18 років) поклали квіти до єдиного в Україні пам’ятника пластунам, що не зламали своїх присяг, який відкрили на честь 100-ліття від дня складання першої пластової присяги в центрі нашого міста. Далі, уже в пластовій домівці і біля неї кожен з уладів відсвяткував день народження організації по-своєму: найменші учасники пластового руху – “ПТАШАТА” (малеча до 6 років) малювали малюнки для підтримки українських воїнів, новаки та новачки (діти від 6 до 11 років) разом з приятелями Пласту облаштовували квітник.
Також у стрій прийняли нових учасників Великої гри.
Пізніше для юнацтва яскраво розгорілася  Пластова ватра.
До речі, саме цього дня, до лав ПластПрият була прийнята і працівниця бібліотеки, завідувачка відділом обслуговування ЦБ – Кирста О.М, якій урочисто пов’язали хустину приятельки Пласту (за активну участь в пластовому житті і, зокрема, активну волонтерську роботу).

Вітаючи пластунів Івано-Франківського осередку Пласт з 110-ю річницею Першої Пластової Присяги, бібліотекарка ознайомила їх з книгами про пластове життя, які є в фондах книгозбірні, а також з публікаціями журналу “Пластовий шлях”.
Щиро бажаємо, щоб святкування цієї дати знаменувало для всіх новий початок і нашу Перемогу над рашистами. А ще, нову надію на те, що Пласт, який зберіг традиції вартості і одночасно залишився відкритим на нові пропозиції, – буде і надалі формувати правдивих провідників, людей, які не за формулами, а по своїй суті – відчувають, переживають, що це означає – бути вірним Богові та Україні.

Відповідальна: Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top