Фольклорні посиденьки “Колядують зорі на Різдво  Христове”

Весь світ нині звеселився

Бо  Син  Божий  народився!»

  Понад  півтора тисячоліття з року в рік увесь християнський світ з радістю і благоговінням відзначає день приходу на світ Сина  Божого.

Христос  Рождається! Одна лиш фраза, але яка дивовижна сила, яке безмежжя почуттів, мрій і дум, яка глибина змісту і суті цього сокровенного Таїнства закладені в ній! Кожного разу, коли наближаються Різдвяні свята, наші серця сповнюються великою радістю, якимось особливим настроєм, передчуттям чогось бентежного, хвилюючого, таємничого.

9 січня 2022 року о 15:00 на абонементі ЦМБ (вул. К. Данила,16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулися фольклорні посиденьки “Колядують зорі на Різдво  Христове”.

 В гостинній святково прибраній    різдвяній світлиці  книгозбірні зібралися найактивніші користувачі бібліотеки, учасники нашої творчої молодіжної спільноти, наші друзі та працівники бібліотеки.

Розпочалися посиденьки  вітальним словом бібліотекаря та вертепним дійством, підготованим представниками НСОУ “Пласт”. Між присутніми велася невимушена розмова, спогади про українські звичаї, традиції, вірування, про історію Різдва Христового та  про його святкування в окремих українських родинах. А після співаної коляди на колядників чекали пригощання (коляда). 

Це були справжні різдвяні фолк посиденьки з колядою та використанням різних українських музичних інструментів. В атмосфері тепла і довіри молоді учасники бібліотечної спільноти порадували присутніх своєю творчістю: грою на гітарі, на тамбурині, на калімбі та на варгані. Звучали пісні, власні вірші, віншівки та колядки. Це була справжня феєрія, ніхто не залишився байдужий. Співаючи колядки всі розуміли, що Різдво це не лише ялинка, паляниця  чи гривеник, а це народження в людях добра, любові до ближнього, надії на мир та спасіння. Таке святкування бібліотечною родиною –  нагода ще раз долучитися до величі свята Різдва – свята чеснот і джерела наших радостей.

Святкуючи народження Ісуса Христа, помолімося у ці різдвяні дні, щоб Господь зігрів наші домівки, дав нам усім міцного здоров’я, зцілив наші спустошені душі.

  Миру нам усім, любові й єдності в цей нелегкий для України час. Хай Господь благословляє на добрі справи!

                   «Христос  Рождається! –

                     Славімо   Його!»   

Захід підготовлений для молоді. Відповідальні: Кирста О.М., Данилів Л.В.

               

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top