Фотосесія у бібліотеці “Фото з улюбленою книгою”

#Бібліотека_у_дворах

31 липня 2022 року працівники бібліотеки-філії № 3 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради у рамках проєкту #бібліотека_у_дворах провели фотосесію у бібліотеці “Фото з улюбленою книгою, адже саме 31 липня – день згадування улюблених книг. Бібліотекарям, як нікому, дуже подобаються такі дні.  Вони вийшли у двори, щоб розповісти мешканцям району та читачам про цей день. 

Цей день є особливим, бо ж кожен читач з любов’ю та радістю згадує свою першу книгу, чи першу улюблену книгу, чи другу улюблену книгу, а чи десяту найулюбленішу книгу.) Улюблена книга – та, до якої звертаєшся, коли радісно, сумно, страшно і незрозуміло. Вона допомагає подолати складні ситуації, відкрити шлях до змін та просто помріяти.

Пригадуєте свою? Це щось із Жуля Верна, В. Нестайка, Л. Керролла, А. Ліндгрен, Дж. Роулінг, С. Дерманський, А. Кокотюха? А може твори М. Стельмаха, Л. Українки, Т. Шевченка, В. Винниченка, А. Дімарова…? Чи твори сучасних українських та світових письменників, як от М. Кідрука, С. Жадана, В. Шкляра, С. Кінга, Дж. Мартіна, П. Гоукінз…? Які книги не залишили вас байдужими? Книжок на світі незліченна кількість, навіть у нашій бібліотеці їх дуже багато. Читати, не перечитати! Хтось полюбляє закручені детективи, трилери, хтось психологічні романи, історичні романи, хтось моторошні історії з любов’ю від Стівена Кінга чи Тесс Геррітсен, хтось вічну класику, а хтось неймовірні романи про кохання чи розповіді про життя. Діти ж надають перевагу карколомним пригодам, детективам, та фантастиці. Для малюків книги з казковими історіями – це цілий світ, де їм чарівно всміхаються казкові принцеси, грізно позирають велетні, махають руками прибульці, з цікавістю поглядають дивовижні створіння, де панує магія, чари, щира дружба та доброта. 

Отож, вкрай необхідно читати, і читати настільки цікаве, щоб зрозуміти – читання – щонайкраща розвага на світі. Як написав Ніл Гейман: “Мене дивує, коли люди запитують мене, як вберегти їхніх дітей від читання поганих книжок. Те, що бере для себе з книжки дитина, і те, що черпає дорослий – зовсім різні речі. Ідеї, які дорослому здаються банальними й нудними, дитині видаються свіжими, новими, змінюють її світобачення. Крім того, оскільки ми читаємо книжки крізь призму особистості, діти здатні вселити в слова таку магію, про яку не здогадувався навіть сам автор.” 

Сьогодні у бібліотеці наші відвідувачі, великі та маленькі читачі, мешканці району  охоче згадували свої улюблені особливі книги.

 Ось яка неочікувана, розмаїта і напрочуд цікава фотосесія у нас вийшла. 

А які ваші улюблені книжки?

Відповідальні за проведення всі працівники

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top