Шоколадні пристрасті “Шоколаду кожен рад, весь світ любить шоколад”

Мабуть, немає у світі людини, яка байдуже б ставилася до шоколаду.
Ми купляємо шоколад,  коли “хочеться чогось солоденького”, даруємо його друзям та рідним. Шоколад використовують у кондитерській, кулінарній та медичній промисловості. Цей смаколик проник навіть в архітектуру та мистецтво, створюються шоколадні фортеці, хмарочоси та різноманітні скульптури й картини з шоколаду. В 1995 році французи запропонували святкувати день шоколаду, який припадає на 11 липня. Цей день швидко набув популярності й став міжнародним.

    Щоб отримати більше інформації про цей чудовий смаколик в бібліотеку-філію №13  Івано-Франківської МЦБС  Департаменту культури міської ради  30.07.2022 року завітали читачі. 

З розповіді завідувачки бібліотеки діти дізналися, що історія шоколаду налічує декілька тисячоліть, і ймовірно, шоколад є одним з найстаріших природних продуктів. В давні часи його вважали священним, який прості смертні не могли споживати.

Батьківщиною какао-бобів, з яких виробляють шоколад, називають Південну і Центральну Америку.  Першими людьми, кому довелося спробувати какао, були Мокая і Омелька, які жили на південному сході Мексики близько 1000 років до нашої ери. В Європу какао-боби завезли іспанці. Тільки в ХVII столітті європейці стали готувати смачний ароматний напій і твердий шоколад, який дуже нагадує сьогоднішній.

  Існує три види шоколаду: чорний, молочний та білий. Дослідження показують, що якісний чорний шоколад підвищує витривалість організму, покращує пам’ять і прискорює розумові процеси. При регулярному вживанні чорного шоколаду знижується ризик хвороб серцево-судинної системи, продовжується життя людини.

   Діти відповідали на питання вікторини, малювали на папері шоколадки, печиво, торти та пригощалися шоколадними смаколиками . До уваги читачів була розгорнута тематична поличка “Шоколадні історії”. Книги  та журнали, представлені на поличці, ваблять до себе добрими, теплими, та шоколадними історіями. Ці історії припадуть до смаку як дорослим так і підліткам.   

  Солодкого та запашного читання.  Відповідальна за захід  Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top