Фоточелендж “Моя вишиванка”

Вишивки-рушники,
як яскраві багаття,
Як щасливі думки
величавої мрії,
Чорноброві вони,
як жінки Прикарпаття,
Синьоокі вони,
 Як потоки гірськії…
Б. Стефанюк

19.05.2022 року бібліотека-філія №14 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготувала і провела фоточелендж “Моя вишиванка” на різних локаціях: в бібліотеці, біля прибібліотечній території, біля дитячого садочку “Дударик”. 

Вишивка – це душа українського народу. Вона доступна усім людям. 

Вишита сорочка, вишитий український рушник є найпопулярнішими  символами України та культури країни. У кожному регіоні нашої країни були свої орнаменти та візерунки, найпоширенішими кольорами вишивки були червоний і чорний. Сучасна жіноча вишиванка – це гармонійне поєднання елегантності та зручності. Діти і вихователі дитячого садочку “Дударик” мали можливість ознайомитись з книжечками і прочитати віршики про вишиванки, запропоновані бібліотекарями.

Користувачі бібліотеки вражали своїми вишиванками і розповідали різні історії з життя, про те, як мамина вишиванка супроводжує їхнє життя. А також мали можливість сфотографуватися біля виставки-інсталяції “Моя вишиванка” та ознайомитись, зокрема, з гарною книгою Олександри Федишин “У світі вишивки та бісероплетіння”. О. Федишин народилася в селі Суботів Галицького району Івано-Франківської області і знана в Україні, як майстриня красивих вишиваних узорів на традиційних рушниках, покривалах, має звання майстра декоративно-прикладного мистецтва та народного майстра України.

Відповідальна: Засєдко Р.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top