Франкові читання “В його поезіях заговорили бурі”

27 серпня 2021року протягом дня в бібліотеці-філія №5 (вул. Галицька, 100) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради було підготовлено і проведено читання творів Івана Франка “В його поезіях заговорили бурі”.

Діти і молодь читали уривки з віршованих творів І. Я. Франка: “Каменярі”, “Лис Микита”, “Абу-Касимові капці”, “Земле, моя всеплодющая мати…”, а також із збірки “Зів’яле листя” тощо. З журналом “Крилаті” читачі знайомилися ближче з рубрикою академія однієї особи – Іван Франко, і дізналися цікаві факти з життя письменника: І. Франко вільно володів 14 мовами, є автором 6-и тисяч творів у 100 томах, у 7 класі надрукував перші вірші під псевдонімом Джеджалик. А дорослі ділилися спогадами. Зокрема, Івасишин Мирон, розповів з прочитаного, що дорогою з гімназії малий Іван ловив рибу руками і ніс її додому.  А Парахіна Уляна згадала, як її батько бачився І.Франком в самбірський гімназії.

Дякуємо щиро всім учасникам, які долучилися до прочитань творів І. Франка та ділилися особистими дкмками та спогадами про цю, без перебільшення величну постать української літератури.
Відповідальна: Українець С. І.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top