Хвилинка пам’яті “Полинове причастя України”

“Вже лелека не в’є там гніздечко,
Не лунає там пісня і сміх,
Наче сироти стали містечка,
Без людей нерозумних своїх”

26 квітня 1986 року на благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи, за 110 кілометрів від столиці України – Києва, сталася найбільша в світовій історії техногенна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції. Їй присвоїли 7 із 7 можливих балів за міжнародною шкалою ядерних подій. Вибух, який зруйнував життя тисячам людей і створив багатокілометрову зону відчуження, назавжди закарбувався в пам’яті багатьох народів.

Тисячі героїв, жертвуючи здоров’ям і життям, добровільно пішли в радіаційне пекло, щоб врятувати свою рідну землю і весь світ від біди. Вони стали “українськими камікадзе”.

Вшановуючи пам’ять загиблих на Чорнобильській АЕС в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул.Берегова, 4в) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була проведена хвилинка пам’яті “Полинове причастя України”. Присутні на заході мали змогу переглянути відеоролик “Чорнобильська катастрофа: історія та трагедія”, а також переглянути документальні та художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварій.

У 2022 році, коли російський агресор захопив Чорнобильську електростанцію, катастрофа могла повторитися, через недбальство окупантів, які нехтуючи правилами безпеки, копали рови, випускаючи в повітря радіаційний пил.  Але на щастя, Бог відвернув це лихо.

Чорнобильська біда назавжди залишиться в нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунають за тими, кого вже нема.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top