Хроніка життя “Митрополит Андрей Шептицький: чернець-василіянин, меценат і праведник світу”

“Правдивий патріотизм є нічим іншим у своїй суті, як правдивою любов’ю до ближнього. І я став таким чином українським патріотом.

Уся моя праця, яка зродилася з цієї любові, мала завжди на меті добро, яке я бажав зробити для свого народу.”  

(З листа митрополита Андрея до Апостольського візитатора о. Джованні Дженоккі, 1922 рік)

28 липня протягом дня у бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради з нагоди 155-річчя від  дня народження Андрея Шептицького  була проведена хроніка життя “Митрополит Андрей Шептицький: чернець-василіянин, меценат і праведник світу” 

29 липня сповнюється 155 років від дня народження великого українця митрополита Андрея Шептицького. Його справедливо вважають одним із найвпливовіших духовних лідерів нашого народу. Праця і подвиги життя Андрея Шептицького є неоціненними не тільки для його сучасників, а й для майбутніх поколінь. Кількома словами важко окреслити значущість всієї постаті цього видатного діяча, адже він всього себе віддав для інших. Вражає наукова, суспільна, меценатська діяльність жертовність та глибока духовність. Для того, щоб відвідувачі бібліотеки більше дізналися про  життя та діяльність митрополита, працівники підготували онлайн презентацію. Над нею працювали завідувач бібліотекою Українець С.І. та бібліотекар Козак-Дидич М.В.

Відповідальна за проведення: Козак-Дидич М.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top