“Хто в цьому лісі живе”

Умитий свіжою росою ліс з тріпотливим листям, прозорим п’янким повітрям з пишною рослинністю та різновидами лісових мешканців. Ліс- не тільки джерело здоров’я і радості. Він-наш вірний друг, цілющий лікар, адже під його покровом ростуть рослини, які використовуються в медицині, а скільки лісових мешканців: звірів, птахів, комах, жуків найшли прихисток  під лісовими кронами дерев!

      Ліс – багатоповерховий будинок. Земля- це своєрідний «підвал» лісової багатоповерхівки. У глиб грунту ростуть корені різноманітних рослин, грибів, лишайників. Відомий і підземний мешканець лісу- кріт. Перший поверх займають комахи та дрібні рослини. Там будують свої хатки мурахи, ростуть трави, лісові квіти. Другий поверх- царство звірів. Третій- на деревах живуть білки та гніздяться птахи. Всі ці лісові мешканці взаємозв’язані між собою. В лісі важливі всі- від рослини до тварини, адже кожна істота корисна.

      03 лютого 2021 року працівники бібліотеки-філії №1 (вул. Вовчинецька, 206) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради здійснили бібліозанурення  під назвою «Хто в цьому лісі живе». Маленьким відвідувачам було запропоновано віртуальну прогулянку лісом, заглибитися в його надра, познайомитися з лісовими  мешканцями.

Бібліотекарі розповіли присутнім про тварин, про їх звички та про те, яку роль вони відіграють в нашому житті. Було наведено чимало цікавих фактів із життя тварин, що водяться в лісах України.

Захід мав пізнавальний характер. Його мета- розширити кругозір дітей про тварин та про природу в цілому.

Яскравим доповненням до заходу стала книжкова викладка літератури «Ліс і квіти-земля обитель, їхнє повітря-найкращий цілитель».

Відповідальна за проведення  бібліотекар Поприч С.В.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top