Цікавинки Божого світу “Їм зима співає колискові”

Зимові канікули в наших дітей продовжуються. Мають вони вдосталь часу щоб добре відпочити, набратися сил та енергії для навчання.

І бігають, і стрибають, і ловляться, і ховаються, але  не забувають зайти і в бібліотеку. Бо в бібліотеці завжди цікаво:  багато гарних книг, кольорових журналів, настільних ігор на всі смаки. А ще бібліотекарка часто проводить заходи та цікаві майстер-класи.

02.02.2023 року в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся захід для дітей  “Їм зима співає колискові”. 

Діти, які були присутні на заході, отримали багато цікавої інформації про тварин, які на зиму залягають в сплячку. Для багатьох тварин це єдина можливість пережити холод та пору, коли немає можливості здобути собі харчів. Діти також дізналися, як саме тварини-соньки готуються до зимової сплячки, і чому бурий ведмідь в своїй барлозі “смокче” лапу, і скільки колючок на тілі у дорослого їжака. А ще були цікаві факти про зимівлю жаб, риб, змій, кажанів, черепах,  борсуків, комах, а також про бабаків.

Традиційно 2 лютого  відзначають День бабака. Це свято дуже люблять в Америці та  Канаді. В цей день тут проходить безліч фестивалів, конкурсів та ярмарок. Діти почули багато цікавої інформації про  цих милих тваринок та про їхні синоптичні здібності.  В Україні зараз живуть два бабака-метеоролога: харківський Тимко і львівський Мишко.  

Тимко пережив російську окупацію і дав сьогодні прогноз – весна цього року настане у середині березня, саме тоді, за прогнозом бабака, варто чекати на потепління.  Будемо чекати весну і надіятися, що пригноз Тимка справдиться. 

До наступної зустрічі, шановні читачі, яка відбудеться 09.02.2023 року о 13.00 год.
Запрошуємо всіх відвідати наш майстер-клас.

Відповідальна за захід Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top