“Щодня з молитвою на вервиці”

Жовтень – місяць особливої і посиленої молитви на Богородичній вервиці. А 7 жовтня вірні римо-католицької церкви відзначають свято Діви Марії Цариці Вервиці ( інша назва – Розарію, започатковане в 1571 р.). Таки чином, ми маємо чудову нагоду об`єднатися з усіма християнами світу  в молитві за вигнання окупанта з території України та з свідомості українців, за духовний імунітет проти пандемії корона вірусу.

З цією метою в бібліотеці-філії №5 (вул. Галицька, 100) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, розгорнуто духовно-інформаційну виставку «Щодня з молитвою на вервиці», яка діятиме до кінця жовтня.

Відвідувачі довідаються про історію та види вервиці (милосердя, миру, до святих), свідчення про порятунок воїнів, окремих країн за молитвами розарію,  зможуть взяти з собою буклет «Як молитися на вервиці». А також — ознайомитися з програмою  25 Міжнародної прощі Вервиці 10-11 жовтня 2020 р. (детальніше і онлайн  трансляція на сторінці Фейсбук:  Монастир Успіння Матері Божої, с. Погоня) за мир в Україні і єдність Церков, за збереження християнських цінностей. На території василіянського погінського  монастиря є кілька храмів, серед них — базиліка Цариці Вервиці, в якій знаходиться унікальний вишиваний іконостас.

 «Розарій – це книга для сліпого, цілісна молитва Живого Євангелія», — можна почути з відео празника в Меджугор`ї (ютуб 7.10 2020 р.).                

Тож вірмо в Божу допомогу і щиро молімося, бо згадане свято ще називають Господньою перемогою над злом за молитвами і заступництвом святої Марії, Цариці Розарію!

Відповідальна Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top