Зірка Мензатюк “Таємниця козацької шаблі”

    Україна має велику і славну історію, у якій є як світлі так і сумні сторінки. Упродовж віків нашим предкам доводилося боронити землю від нападників, захищати себе і свої святині. Були епохи, коли наша держава занепадала, а були й часи, коли міцнішала, піднімалася, будувала міста й храми, до неї з повагою ставилася вся Європа. 

   Звідки ми, їхні нащадки, що живемо у XXI столітті, знаємо про події минувшини. Звичайно ж наша історія закарбована в усній народній творчості, в історичних документах та літературних творах.

Саме таким твором, який вчить любити свій край, його дивовижну історію, багату на героїчні вчинки та містичні події, і є пригодницька повість  Зірки Мензатюк “Таємниця козацької шаблі”, презентація якої 08.10. 2020 р. відбулася у  бібліотеці-філії №13 (с. Хриплин, вул. Берегова, 4в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради.  Ця книга є одним з найкращих творів для дітей, в якому письменниця надзвичайно цікаво і об’єктивно висвітлює сторінки історії нашого народу.  У повісті Зірка Захаріївна  широко використовує фольклорні матеріали, але насамперед, спирається на історичні документи, прагне досягти якомога більшої точності у зображенні та оцінці минулих подій.

   Герої повісті шукають втрачену шаблю-реліквію, цінну річ, яка може потрапити в погані руки… На сторінках цього твору на читача чекають шалені перегони, смертельні пастки, нові знайомства з класними й не дуже класними хлопцями, небезпечні, сповнені містики і захвату мандрівки замками України у пошуках козацької шаблі. Не відірвешся, доки не дочитаєш  цю історію до кінця.

Відповідальна за захід Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top