Ювілейна імпреза “Окрилений любов’ю і талантом”

Буковинська земля щедра на таланти. У цьому мальовничому краї виросло ціле сузір’я гідних українських митців: композитор В. Івасюк, оперний співак Д. Гнатюк, естрадний співак Н. Яремчук. І чи не найяскравішою зіркою у вітчизняному кіно із середини 1960-х і до середини 1980-х років світив буковинський актор – Іван Миколайчук.

З нагоди відзначення 80-річчя від дня народження видатного кінорежисера, кіносценариста та актора Івана Миколайчука, 15.06.2021 року в бібліотеці-філії №8 (вул. Блавацького, 1) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  бібліотекарка підготувала для своїх користувачів ювілейну імпрезу “Окрилений любов’ю і талантом”, а також оформила ілюстративну виставку “Легенда українського кіно”. 

Його називали душею поетичного кіно, аристократом духу, блискучим самородком. Доля подарувала йому 34 ролі у фільмах, більшість з яких увійшли до золотої колекції українського кіно. Він горів мистецтвом і згоряв як свічка, тяжко переживаючи за пригноблення української землі, традиції та мови. Можливо, саме через це надломилось його здоров’я, але до останнього дня він залишався полум’яним патріотом і сильним духом українцем. Він відійшов у вічність на 47-у році життя. Сьогодні не вистачає світла його особистості: не лише в кіно, в Україні, а й у наших душах.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top