Ювілейне засідання правового клубу “Діалог” в читальному залі ЦБ

Club dialog 1

16 лютого 2015 р. в читальному залі ЦБ (вул. П. Орлика, 5) о 14:00 відбулося ювілейне засідання правового клубу «Діалог»«Україна в новій геополітичній конфігурації: право європейського вибору». Засідання проведено спільно з юристами Головного управління юстиції в Івано-Франківській області, учнями і вчителями школи №4 м. Івано- Франківська. Ось уже чверть століття в читальному залі ЦБ діє правовий дискусійний клуб «Діалог».

25 років для клубу – це досить вагомий відрізок часу… Мета нашого клубу – формування національної свідомості молодих людей, правове, політичне, екологічне виховання…Завдання – допомогти вчителям виховати активних, свідомих, всебічно розвинених громадян України. Тематика засідань різноманітна, при виборі тем ми керуємося актуальністю, злободенністю, враховуємо побажання та інтереси членів нашого клубу…», – такими словами розпочала засідання керівник клубу В. Часник. Обрана тема «Україна в новій геополітичній конфігурації: право європейського вибору» сприяє формуванню в молоді європейських цінностей, розуміння основних принципів толерантності, міжкультурного діалогу, демократичних перетворень та поваги до верховенства права.

Директор Інформаційного Центру ЄС в Івано-Франківську Н. Марчук розповіла про діяльність центру, в якому студенти та мешканці міста отримують актуальну інформацію про ЄС та його політику. Про історію і мету створення ЄС, вимоги до країн-кандидатів для вступу в ЄС та інше дізналися присутні з розповіді Наталії Василівни. Начальник відділу правової роботи й правової освіти ГУ юстиції в Івано- Франківській області Саведчук Н.З. доступно розповів присутнім про реформи в органах юстиції, які проводяться в руслі Європейської інтеграції.

Члени клубу «Діалог» мали змогу переглянути презентації «Клуб «Діалог»: істина в дискусії», «Майбутнє України – ЄС». Бібліотекарі підготували й ознайомили учасників клубу із бібліотечною виставкою «Об’єднана Європа – оновлене суспільство: досвід для України». За багаторічну співпрацю й активну участь у засіданнях правового клубу були нагородженні грамотами старшокласники та вчителі ЗШ №4, а також юрист Саведчук Н.З. На засіданні була присутня журналістка ОДТРК «Карпати» Берчак Олександра.

Відповідальна за проведення ювілейного засідання клубу «Діалог» Валентина Часник.

Club Dialog 2

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top