Ювілей книги “КАВА ІЗ КАРДАМОНОМ” Йоанни Ягелло

20.10. 2021 року святкує свій перший ювілей – 10 років – книга, яка захопила серця тисячі читачів – “КАВА ІЗ КАРДАМОНОМ” Йоанни Ягелло.

Цього дня, рівно 10 років тому, Йоанна Ягелло (Joanna Jagiełło) отримала перші надруковані примірники книжки, якою так захоплюються молоді читачі абонементу ЦБ (вул. К. Данила, 16) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради. І саме в цей день вони зібрались, щоб поділитися враженнями і зачитати улюблені уривки, які найбільше запам’яталися.

А щоб більше зацікавити даною книгою, бібліотекарка зачитала відгуки на книгу читачів, зокрема, Анастасії Палагіцької, яку книга надихнула малювати. 

“Недавно я прочитала книжку «Кава з кардамоном». Її написала польська письменниця Йоанна Аґелло. Головна героїня книжки дівчина Лінка, їй п’ятнадцять років. У неї багато недитячих проблем. У сім’ї негаразди у мами з вітчимом, доглядати за молодшим братом доводиться Лінці. А скоро іспити, мама поїхала кудись, дівчина виконує хатню роботу і немає змоги добре підготуватися до іспитів. У цей складний період  Лінка посварилася з своєю подругою. Напруга триває не один місяць. До речі, розділи книги названі місяцями: «Вересень», «Жовтень», «Листопад»… Лінка глибоко переживає всі ці події. До них додалася ще одна незрозуміла, яка називається Адріан. Лінка не розуміє ще, чи це закоханість, чи вже почуття недавнього друга, чи просто її уява. У такому стані вона їде в село до бабусі. Далі розгортаються ще складніші події. Лінка довідується про родинну таємницю, яка її приголомшує і спонукає розпочати активні пошуки сестри. Про це все ви довідаєтеся, коли прочитаєте книжку. Світ дорослих дуже складний. Ви зрозумієте, як поводиться п’ятнадцятирічна дівчина Лінка у дорослому світі. У книзі 234 сторінки. Кажуть, що читання цієї книги смакує з кавою з кардамоном. Я не знаю. Зате скажу, що книга завершується фотографуванням. І Лінка опиняється у центрі кадру Адріана…”


Тобота Анастасії Палагіцької

Бібліотекар ще не закінчила читати відгук, як одна із присутніх дівчат виявила бажання прочитати книгу і взяла  її в нашій бібліотеці. Власне, для цього і проводяться такі заходи.
Але не лише підлітки любять цю серію, а й часто дорослі – адже це чудовий спосіб трохи краще осягнути світ тих, хто трохи молодший і хто зовсім поряд. Роман надзвичайно динамічний.

Думаю, ви обов’язково захочете прочитати, а прочитавши ще й іншим порадите цю цікавезну книгу, а ще точно захочете заварити собі каву з кардамоном, як це роблять герої книжки.

Захід проведено для юнацтва.
Відповідальна – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top