Ярмарок газетних та журнальних статей “Дзвони Чорнобиля не змовкають…”

В ніч на 26 квітня 1986 року сталася аварія на Чорнобильській АЕС. Це найбільша техногенна, екологічно-гуманітарна катастрофа  за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитками.

Минуле впливає на нас і визначає те, ким ми є. Навіть якщо це минуле творилося іншими поколіннями ще до нашого народження. Аварія на Чорнобильській АЕС трапилася 35 років тому, проте її наслідки переслідуватимуть людей ще не одне століття. У цей день ми згадуємо загиблих і постраждалих, глибше усвідомлюємо вплив катастрофи на сьогодення і нас самих, а також нагадуємо собі про недопустимість повторення подібного.

26.04. 2021р. о 13.00 працівники читального залу ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели відео-ярмарок газетних та журнальних статей “Дзвони Чорнобиля не змовкають…” (До 35-х роковин Чорнобильської катастрофи). 

Щороку у квітневі дні тема Чорнобиля знову порушується у ЗМІ. Провідний бібліотекар читального залу Надія Каретнікова ознайомила онлайн-користувачів з тематичними публікаціями в періодичних виданнях.

Для обговорення були запропоновані найбільш актуальні й резонансні статті. Дані статті були опубліковані в періодичних виданнях, які передплачує читальний зал ЦБ. Період охоплення –  два останні роки.

  • Обговорили соціальний захист потерпілих та ліквідаторів чорнобильської катастрофи // Голос країни. – 2021. – 30 березня (№ 58). – С. 2.
  • Тимочко Т. Чорнобиль сьогодні: проблемні питання / Т. Тимочко // Екологічний вісник. – 2020. – № 2. – С. 6-9.
  • Шаповал В. Аварія, яка змінила життя мільйонів / В. Шаповал // Урядовий кур’єр. – 2020. – 25 квітня (№ 79). – С. 1-2.
  • Аварія на Чорнобильській АЕС: відповіді на запитання // Позакласний час. – 2021. – № 2. – С. 48-49.

Також бібліотекар порекомендувала прочитати такі статті:

  • Бандажевський Ю. І. Профілактика раку молочної залози у районах, що постраждали від аварії на Чорнобильській атомній електростанції, починаючи від дитячого віку / Ю. І. Бандажевський, Н. Ф. Дубова // Довкілля та здоров’я. -2021. – №1-3. – С. 35-40. 
  • Озерова Ю. Ю. Соціальні ризики проживання поблизу діючих АЕС за результатами соціологічного дослідження / Ю. Ю. Озерова, В. А. Прилипко // Довкілля та здоров’я. – 2021. -№ 7-9. – С. 40-47.
  • Чумак А. А. Закономірності формування захворювань печінки у постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС / А. А. Чумак, Е. О. Саркісова, С. М. Альохіна та ін. // Довкілля та здоров’я. -2021. –  №1-3. – С. 35-40. 

Для відвідувачів читального залу ЦБ оформлена однойменна бібліотечна виставка.

Відповідальна за проведення заходу провідний бібліотекар читального залу ЦБ Надія Каретнікова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top