“Я камінь з Божої прощі”

6.07. 2017р. о 14.30. в бібліотеці-філії №5  (вул. Галицька,100) відбувся екскурс в літературний інтернет  “Я камінь з Божої прощі” з нагоди вшанування пам’яті видатних постатей в історії України початку ХХ ст., поетів з  плеяди “Празької школи”, діячів ОУН, українців, гідних  честі і громадянської позиції  Олега Ольжича та Олени Теліги.

Читачі  віком від 13 років декламували поезію на вибір,  переглядали  слайд-шоу “Горизонти душі Олега Ольжича”, “Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг”.

А батьки та працююча молодь обговорювали  відео “Феномен Олени Теліги”  (сайт телеканалу  “zik”) та фільм “37 років життя Олега Ольжича” (сайт телеканалу “еспресо tv”).

Бібліотекарі презентували присутнім аудіо-книгу О. Ольжича “Я камінь з Божої пращі” (ютуб),   пісні “Українське танго”, “Відповідь” (ютуб) на слова О. Теліги, а також — співзвучні по духу відео-кліпи пісень  “Танець життя”, “Сон”, “Ангел”, “Майдан” (ютуб), “Моє місто”( сайт радіо “Вежа”) на слова і музику  гостя заходу Ірини Тарновецької-Мороз, художниці та поетеси з м.Івано-Франківська.

В ході екскурсу в літературний інтернет бібліотекарі здійснювали перегляд видань О.Ольжича та О.Теліги  біля тематичної полиці.

Захід підготували і провели Козак-Дидич М., Українець С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top