Інформаційна викладка “Пам’яті Героїв Крут”

29 січня – річниця бою під Крутами – подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежність України. Цей день назавжди залишиться в нашій пам’яті, день подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї Вітчизни.

З нагоди цієї дати в бібліотеці-філії №13 (с.Хриплин, вул.Берегова, 4в) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради розгорнута інформаційна викладка літератури “Крути. Бій за майбутнє”.

Бій під Крутами – це і тріумф і трагедія. У ньому переплітається і біль і смуток і гордість за молодих юнаків. Та героїчна і водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення свого права жити на власній землі та свого обов’язку боронити її.

Героїв Крут називають “першими українськими кіборгами”, а саму подію – боєм за  наше майбутнє. Україна пишається молодими героями, пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися, – невмируща. 103 роки минуло з часу тих трагічних подій, а боротьба за нашу незалежність та цілісність триває.

Відповідальна за захід Бабій О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top