Інформаційний відеоролик “Держави славна назва – Україна”

28 липня, у День Хрещення Київської Русі-України в 2022 році вперше відзначається День Української Державності. Свято встановлено Указом Президента України Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності України.

«Ми – молода родина зі славетної династії Київської Русі – України. З роду засновників. Роду хрестителів. З хороброго роду. Мудрого роду. Козацького роду. Ми не сироти й не знайди. Ми нащадки могутньої країни, яка була центром Європи. Але ми маємо не тільки почуватися відповідно. Ми маємо поводитися відповідно», – наголосив президент.

28.07.2022 р. працівники бібліотеки-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради презентували своїм користувачам відеоролик «Держави славна назва – Україна». В ньому висвітлюється вся історія України, від заснування Києва, період Галицько-Волинського князівства, панування Речі Посполитої, зародження Запорозької Січі, Українська революція 1917–1921 рр., Акт проголошення Незалежності України, події Революції Гідності 2013-2014 рр. і широкомасштабне вторгнення росії в Україну 24.02.2022 року.  

В бібліотеці була представлена книжкова виставка «Тернистий шлях державотворення». Презентовані на виставці видання містять послідовний виклад перебігу історичних подій на території України від найдавніших часів до сьогодення. Під час презентації виставки бібліотекарки наголосили, що Україна – сильна, незалежна нація вільних людей, яка має тисячолітню історію. Повертаючи з небуття видатні події нашої історії, ми відкриваємо для себе історичне призначення України. Сьогодні ми є творцями нашої державності. Історія свідчить: в усі часи Україна боронила свої землі від ворогів, зазнавала багато біди, але ніколи не здавалася.

Тому берегти незалежність, збудувати міцну державу – наш святий обов’язок перед попередниками, які були корінням, джерелом української державності, які залишили нам у спадок любов до Батьківщини.

Ми обов’язково переможемо в цій війні. Все буде Україна! З Днем Державності України!

Відповідальна: Кононенко Л.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top