Історична година “Він проголосив Українську державу” /до 160-річчя від дня народження Є.Петрушевича/

У кімнаті-музеї І. Франка, що діє при краєзнавчому відділі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся захід, приурочений пам’яті адвоката, політика, громадського діяча часів творення ЗУНР Євгена Петрушевича.

Про цю непересічну і водночас трагічну історичну постать розповіли в прямому етері соцмережевої сторінки Фейсбук провідний науковий співробітник ІФОМВЗ ім. С. Бандери Петро Ганцюк та бібліотекар краєзнавчого відділу Тетяна Приймачук. Ведучі розказали глядачам про життєвий і політичний шлях ювіляра, адже 3 червня відзначаємо 160-ту річницю з Дня народин Євгена Петрушевича. Підкреслили, що саме національні стремління Петрушевича були рушієм і основою його діяльності, адже і під час адвокатської практики, і будучи послом до парламенту, Петрушевич захищав населення від свавілля властей.

Смисловим акцентом онлайн розповіді стало власне висвітлення державотворчих процесів ЗУНР. В якості ілюстрацій оповідачі використали стародавні світлини та документи тих часів.

Доповненням до історичної студії слугувала викладка тематичної літератури, яку підготували бібліотекарі.

Інформацію підготували працівники краєзнавчого відділу.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top