Історична панорама “Шляхами Української Державності

28 липня відзначаємо День Української Державності. У цього свята ще зовсім коротка історія, однак зараз воно набуло особливого значення. Неоголошена війна росії проти України змусила нас всіх розуміти існування Української державності як існування власного життя, як надію на щасливе майбутнє дітей, надію на свободу і мир серед вільних та мирних народів Європейського континенту. 

28 липня 2022 року, працівники  абонементу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, в рамках проекту “Бібліотека у дворах”,  підготували і провели для своїх користувачів  історичну панораму “Шляхами української Державності”. 

Протягом дня користувачі бібліотеки та жителі мікрорайону мали змогу ознайомитися із книжковою викладкою, котру підготували бібліотекарі, послухати коротку інформацію, котру підготували  для них бібліотекарі, почерпнути для себе пізнавальні цікавинки про історію нашої державності. 

День Української Державності має нагадати: історія України тягнеться тисячу років, а не 30 — ще від історії Київської Русі.Багато що пояснює сама дата – 28 липня. Це День хрещення Русі. Раніше це було суто релігійне свято, хоча держава на нього теж реагувала. Але велика війна, яку розв’язала росія проти України, показала, що в цьому протистоянні є ще один фронт – історичний. росія вже давно намагається «приватизувати та монополізувати» історичну спадщину Київської Русі, і саме звідти веде свою «монархічну традицію».

День Української Державності відзначає саме багатовікову історію України та її державності, а День незалежності – це свято відновлення незалежності та державності України.

Той, хто відзначає це свято – утверджує спадкоємність українського державотворення, захищає національні інтереси України, береже історичну справедливість та нівелює фейкові наративи з боку країни-агресора щодо історії Української державності.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top