Історичний вітраж “Лицарі Українських степів”

14 жовтня в Україні відзначається День захисника України – День українського козацтва.
Кожен в Україні чув про козаків.Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів.Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави- гімні України.
Козак в уявленні українця-це звитяжний воїн, що не розлучається з шаблею, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв та гідності кожного, хто живе під небом України.
Святкування Дня українського козацтва співпадає зі святом Покрови Пресвятої Богородиці.З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.
Сьогодні, 13 жовтня 2022 року напередодні Дня Українського козацтва та Дня захисника України у бібліотеці-філії №26 (с.Камінне) Івано-Франківська МЦБС Департаменту культури міської ради було проведено історичний вітраж “Лицарі Українських степів”, читачі дізналися багато цікавої інформації про виникнення козацтва, побут та звичаї запоріжців, козацькі військові традиції.А ще з великим захопленням давали відповіді на жартівливі загадки “Хто такі козаки?”, і з радістю розмальовували козаків.
А для тих, хто захоплюється історією своєї держави в бібліотеці була оформлена книжкова виставка “Майбутння доля мислилась давно”.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top