Історичний етюд “Україна суверенна: від витоків до сьогодення”

“Ми мусимо навчитися чути себе українцями –
не галицькими, не буковинськими українцями, а
українцями без офіційних кордонів…”
І. Франко

Україна має давню і величну історію та культуру, досвід державницького життя, які виступають потужним джерелом і міцним підгрунтям  для сьогодення. На всіх етапах свого становлення український народ рішуче демонстрував високий національний дух, прагнення до національного відродження, духовної свободи, культурного піднесення. А здобувши,

24 серпня 1991 року таку омріяну і вистраждану незалежність і державність уже покоління наших сучасників змушене  було захищати її на майданах.  Але ворог не дрімав, увесь цей час він погрожував нас знищити, а ми, певно розслабилися, втратили пильність, забули, що колесо історії має властивість повертатися. І так воно й  сталося: ворог знову топче нашу святу землю, знищує українські міста і села, жорстоко вбиває мирних мешканців, а в боях гинуть наші мужні захисники. Але загарбникам не вдасться знищити бажання українців жити у своїй Богом даній незалежній державі, перемога буде за нами,  

Бо ми – Були,  Є, і Будемо! Слава Україні!

З нагоди Дня Державного Прапора та відновлення Незалежності України в бібліотеці-філії №13 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 18.08.2022 року була підготовлена розгорнута книжкова виставка “Ти одна і неподільна, Україна моя вільна” і проведений майстер-клас із виготовленню патріотичних поробок. Діти своїми руками виготовляли патріотичні брошки та робили з паперу колоски пшениці.

Хлібні колоски – джерело життя, достатку і добробуту кожного українця.
Хліб завжди цінували більше ніж золото, протягом віків у народі виробилося ставлення до хліба, як до священного оберега, хліб відігравав важливу роль у обрядах і звичаях українського народу. Хліб є одним із символів України.

Поробками, зробленими своїми руками, можна прикрасити власні домівки, подарувати рідним або передати через волонтерів мужнім захисникам нашої країни. Нехай вони знають, як сильно їх люблять і чекають вдома.

Діти працювали з радістю та натхненням, адже своїми поробками вони також наближають нашу перемогу.  

Відповідальна за захід – Бабій О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top