“Їх називали Небесною Сотнею”

Та – Сотня свята із синів України.
Ти варту небесну несеш
За вільну, єдину ,міцну Україну від ворога нас вбережеш.
Тирана, бандита і ката
Сотня здолає за мить,
Бо в неї за вільну Вкраїну
Серце від кулі  щемить.
Не буде в нас більше кривавих тиранів,
Не буде в нас більше катів,
Бо в нас є народ України
І Сотня небесних братів!!!

20 лютого вся країна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні – наших мужніх краян, які віддали життя. Їх назвали Небесною сотнею – українці, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інституцькій. Полягли за честь, за волю, за право бути українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем  полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

З метою вшанування Героїв Небесної Сотні у бібліотеці філії №10 (с. Вовчинець, вул. Вовчинецька, 35) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була підготовлена історична хвилина “Їх називали Небесною Сотнею”.

Описати, а тим більше відчути трагедії болю, які випали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу й тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати.

Ми пишаємося героями, які примножують славу нашої держави, відстоюють її територіальну цілісність, щоб на нашій землі панував мир, злагода і добро, імена героїв патріотів назавжди закарбує історія, бо герої не вмирають вони житимуть в нашій пам’яті вічно.

Нас убивали, нищили вивозили до Сибіру, саджали у тюрми. Але українська нація нескорена і вільна!

Відповідальна: Мигович У.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top