“ Наша  мова – квітуча й барвиста

                                                                 Наша мова – прекрасна і чиста.”

 21.02.2021 р.  в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка,12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради проводились мовні ігри “Ріднограй” до Міжнародного дня рідної мови.

Мова – це історія народу і його світогляд. Мова функціонує і розвивається тільки в людському суспільстві. Це найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.Ніхто достеменно не знає, скільки мов існує в світі. Навіть вкрай досвідчений лінгвіст не зможе вам дати відповідь на це запитання. Вважається, що у світі існує майже 7 000 мов. Одні мови розвиваються, а інші зникають.Тому Міжнародний день рідної мови закликає захищати всі мови, навіть такі, що ними говорять зовсім невеличкі групи людей.

 

          Щоб розумним й мудрим стати, треба рідну мову знати.

           А щоб вміти говорити, треба рідну мову вчити.

 Для учнів 1-4 класів підготовлено ряд ігор, які мають велике значення для розвитку мови і мислення. Вони збагачують їх словниковий запас, поліпшують у дітей фонетичний слух, прищеплюють інтерес і любов до мови. Цікавими були такі ігри: “Сто слів” – потрібно придумати максимальну кількість слів на одну букву ; “Перетвори слово” – за допомогою суфіксів і префіксів утворити інші слова; “Фразеологічний звіринець” – відтворити правильно фразеологізм за початковою назвою; “Фразеологічна математика” – вставити потрібну цифру у фразеологізм; “Тільки веселі слова” – підібрати слова для вираження емоцій на одну тему.

Підготувала Засєдко Р.О.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top