Продовжується тиждень дитячого читання в бібліотеках України… Книги – плоди мудрості, джерело мудрості, світло мудрості. Вчіться у героїв книжок любити нашу Землю, її мову, мистецтво.

  29 березня в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи, 11А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбулась подорож у літературну спадщину Марійки Підгірянки “Співачка смерекового краю”, присвячена 140 річниці від Дня народження письменниці  та педагога. 

У поетичний вінок України органічно вплетено розмаїту творчість Марійки Підгірянки – це поезія, проза, драматургія. Її літературна спадщина ввійшла до золотого фонду дитячої літератури.

Марійка Підгірянка зуміла знайти надзвичайно цікаву форму розповіді, привчити читача уважно вдивлятися в навколишній світ, прислухатися до чарівного багатоголосого оркестру природи.

Марійка Підгірянка всю себе віддавала дітям. Понад 40 років вчителювала в різних школах Галичини і Закарпаття, віддавала учням усі свої сили, творчість та доброту. Вона була вчителькою від Бога.

В тематичній поличці “Талант її цвіте любов’ю до дітей” представлені книги з творами Марійки Підгірянки.

На зустріч з онлайн-читачами в дитячу бібліотеку завітав український письменник, журналіст, краєзнавець, лауреат літературних премій імені Марійки Підгірянки, імені Івана Франка, імені Лесі Українки та інших літературних премій – Василь Бабій.

Письменник зробив презентацію своєї нової книги – “Марійка, що стала Підгірянкою”.

Відповідальна Яковойко Н.Я.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top