Книжкова виставка “З Різдвом Христовим, Україно!”

Христос родився,
Бог воплотився,
Бог правди і любови
Здійме всі окови.
Зішле свободу
нашому народу.

Понад півтора тисячоліття з року в рік увесь християнський світ з радістю і благоговінням відзначає день приходу на світ Сина Божого – Різдво Христове. 

Поринути в магію Різдва дасть змогу оформлена в бібліотеці-філії №7 (вул. Дністровська, 22) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради святкова книжкова виставка “З Різдвом Христовим, Україно!”, яка буде діяти протягом місяця з 4 січня 2022 року.

Значення Різдва Христового настільки велике, що святкування його в Україні передається з покоління в покоління. Наш народ віддавна заздалегідь старанно готувався до новорічно-різдвяних свят. На виставці представлена література присвячена історії, традиціям приготування до Різдва Христового у різних місцевостях України, відродженню призабутих звичаїв нашого народу. Витоки народних  святкувань Різдва сягають корінням далеких передхристиянських часів. Турбота про злагоду у сім’ї, добробут, лад у господарстві присутні в кожному різдвяному звичаї, в кожному святковому атрибуті. Християнською радістю наповнилися колишні народні обряди, звичаї, без яких важко сьогодні уявити новорічно-різдвяні свята.

Вітаємо усіх з Новим роком і Різдвом Христовим!
Тож нехай світло Різдва Господнього просвічує та преображує всі прекрасні традиції приготування і святкування цього свята, а душі сповнюються щирим і радісним прославленням Христа.

Відповідальна: Атаманчук М.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top